Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с фусили, прошуто и наденички пиперони

Салата с фусили, прошуто и наденички пиперони

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Салата с фусили, прошуто и наденички пиперони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фусили - 500 г
  • прошуто - 100 г
  • колбас - 100 г, пиперони наденички
  • сирене - 200 г, Моцарела
  • маслини - 200 г, без костилки
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • домати - 3 бр.
  • зехтин - 3/4 ч.ч.
  • балсамов оцет - 1/4 ч.ч.
  • риган - 2 с.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • пармезан - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прошутото и моцарелата се режат на кубчета, наденичките на колелца, маслините на половинки, доматите се белят и режат на резени, а чушките на ивички.

Смесват се със сварената според указанията на опаковката паста и се разбъркват внимателно. Оставят се в хладилника за час.

Зехтинът се смесва с оцета, ригана, магданоза, Пармезана, солта и черния пипер. Преди сервиране салатата се залива и внимателно разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#179873
Потребител#179873
Италианската кухня е лесна. Но така направени толкоз богато тези фусили, за италианеца не му остава нищо друго, освен да изкара до вечеря. Италианците ядат много неща, но по–малко.
Италианският начин на хранене е много различен от нашия.
1.Като първо ястие винаги е паста или ориз и за една порция се движат в рамките на 80 - 100 гр. Затова използват малко съставки.
2. Второто им ястие е винаги някакво месо приготвено по различни начини.
3. След второто ястие задължително някаква салата. Може да има и някакъв вид сирене, салам прошуто от многото които съществуват в Италия.
4. И накрая за десерт от пресни плодове и може да с допълни и някакъв сладкиш.
5. И накрая задължително 1 кафе за храносмилане.
Има и още много неща за италианската кухня.
20.11.2016 17:08
Ина
Ина
Ето пак - фусили, прошуто и пеперони, пармезан, балсамов оцет (как ще се излагаме с ябълков). Може да добавим каперси, чили, шафран и... на баба ви фърчилото - вижте ме колко съм модерна... Толкова сте смешни!
07.01.2015 11:04
memo
memo
А-аа...звучи чудесно!
:)
05.01.2015 21:25