Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Навита палачинкова баница

Навита палачинкова баница

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k9
Навита палачинкова баница
Снимка: Мария Божилова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Навитата палачинкова баница е оригинална и вкусна рецепта за истински ценители."

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • лимецово брашно - 800 г
  • вода - 7 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл. за пържене на палачинките+50 мл. за намазване на тавата
  • За плънката
  • козе сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • За заливката
  • жълтъци - 2 бр.
  • олио - 50 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необикновена рецепта за баница, която да опитате.

Брашното се изсипва в купа.

Прибавя се бакпулверът и се разбърква много добре.

Прибавя се водата при продължително бъркане с миксер до получаване на хомогенна смес.

От сместа се изпържват палачинки до златисто.

Козето сирене се натрошава на дребно в купа.

Яйца се разбиват на пяна в отделна дълбока купа и се прибавят към сиренето.

Разбърква се много добре.

Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва с олио 50 мл.

Плънката се разпределя на толкова части, колкото са изпържените палачинки.

Във всяко палачинка се слага от сместа, завива се на руло и се нарежда в тавата.

Жълтъците се разбърква много добре с олиото 50 мл., след което се заливат пълнените палачинки.

Пече се в предварително загрята фурна 20 мин. на 160 градуса.

Навитата палачинкова баница е оригинална и вкусна рецепта за истински ценители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: