Начин на приготвяне
Необикновена рецепта за баница, която да опитате.
Брашното се изсипва в купа.
Прибавя се бакпулверът и се разбърква много добре.
Прибавя се водата при продължително бъркане с миксер до получаване на хомогенна смес.
От сместа се изпържват палачинки до златисто.
Козето сирене се натрошава на дребно в купа.
Яйца се разбиват на пяна в отделна дълбока купа и се прибавят към сиренето.
Разбърква се много добре.
Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва с олио 50 мл.
Плънката се разпределя на толкова части, колкото са изпържените палачинки.
Във всяко палачинка се слага от сместа, завива се на руло и се нарежда в тавата.
Жълтъците се разбърква много добре с олиото 50 мл., след което се заливат пълнените палачинки.
Пече се в предварително загрята фурна 20 мин. на 160 градуса.
Навитата палачинкова баница е оригинална и вкусна рецепта за истински ценители.