Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Бланширани скариди на фурна

Бланширани скариди на фурна

Бланширани скариди на фурна
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
38 мин.
Порции
1
"Преди поднасяне поръсете скаридите със ситно нарязан свеж магданоз. Сервирайте с чаша хубаво вино!"

Необходими Продукти

  • скариди - 1 кг бланширани
  • краве масло - 50 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • балсамико - 1 с.л.
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, отстранете главите и черупките.

Загрейте фурната на 180 °C.

Сложете скаридите в тава с незалепващо дъно.

Добавете маслото, зехтина и чесновите силидки, нарязани на ситно.

Полейте със соевия сос и балсамовия оцет.

Запечете скаридите за 15 минути.

Прибавете нарязаният лимон на малки парченца.

Разбъркайте и запечете още 2-3 минути.

Преди поднасяне поръсете скаридите със ситно нарязан свеж магданоз.

Поднесете бланширани скариди на фурна с чаша хубаво вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: