Начин на приготвяне
Обелваме, измиваме и настъргваме на ренде лука. Скилидката чесън нарязваме на дребни парченца.
В загрят на среден огън със зехтин тиган запържваме лука и чесъна.
Добавяме в тигана доматената паста, бялото вино, кафявата захар, ригана, магданоза, лютия червен пипер, черния пипер и малко сол.
Разбъркваме, докато се сгъсти сместа, след това я прехвърляме в огнеупорна купа, покрита с хартия за печене.
Върху сместа поставяме нарязаното на кубчета сирене, а най-отгоре поставяме скаридите.
Запичаме скаридите в предварително загрята на 180 °C фурна, за около 20 минути, при непрекъснато наблюдение!
Поднасяме скариди по гръцки на фурна топло с резен лимон и чаша хладно бяло вино! Отгоре поръсваме с магданоз.
Да ви е сладко!