Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби със зеленчуци и елда

Гъби със зеленчуци и елда

Гъби със зеленчуци и елда2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • чушки - 4 - 5 бр. зелени
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • елда - 3 с.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • босилек
  • къри
  • куркума
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дъното на тефлонов тиган се намазва със зехтина, в него се изсипват накълцаните гъби и нарязаните на тънки лентички чушки и моркови.

Разбъркват се за малко, докато чушките пуснат сока си и всичко омекне леко, след което се добавят соевият сос и всички подправки.

Като омекнат зеленуците почти до готовност, се добавят елдата и доматеният сок и се държи, докато елдата набъбне и омекне. Към края се поръсва и с лимонов сок.

Може да се консумира като постно ястие или като гарнитура към месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: