Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пъстра елда със зеленчуци

Пъстра елда със зеленчуци

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Пъстра елда със зеленчуци
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
08/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"Пъстра елда със зеленчуци - здраве и свежест в чинията за обяд"

Необходими Продукти

  • елда - 180 г
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • грах - 4 с.л.
  • зеленчуков бульон 1 с.л. на прах -
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се измива хубаво няколко пъти. Поставя се в огнеупорен съд и се залива с вряла вода два пръста над количеството елда.

Затваря се с капак съдът и се оставя да престои едно 6-8 часа. След това се отцежда от излишната водата, ако има такава.

Зеленчуците се нарязват на ситно; гъбите - на филийки.

В дълбок тиган се поставя олиото и нарязаните зеленчуци и гъби да се запържат.

Долива се чаша вода и се слагат бульонът, соевият сос и подправките. Оставят се да поврят 5-10 – 15 минути, да омекнат зеленчуците.

Прибавя се отцедената елда в тигана при зеленчуците и се разбърква, оставя се за още 2 минути и се изключва.

Престоява, колкото да поеме ароматите и се сервира топла пъстра елда със зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Обичам елда, в компанията на зеленчуци е топ попадение
08.06.2023 17:40