Начин на приготвяне
Елдата се измива хубаво няколко пъти. Поставя се в огнеупорен съд и се залива с вряла вода два пръста над количеството елда.
Затваря се с капак съдът и се оставя да престои едно 6-8 часа. След това се отцежда от излишната водата, ако има такава.
Зеленчуците се нарязват на ситно; гъбите - на филийки.
В дълбок тиган се поставя олиото и нарязаните зеленчуци и гъби да се запържат.
Долива се чаша вода и се слагат бульонът, соевият сос и подправките. Оставят се да поврят 5-10 – 15 минути, да омекнат зеленчуците.
Прибавя се отцедената елда в тигана при зеленчуците и се разбърква, оставя се за още 2 минути и се изключва.
Престоява, колкото да поеме ароматите и се сервира топла пъстра елда със зеленчуци.
Коментари