Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от грах и бекон

Супа от грах и бекон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Супа от грах и бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • грах - 50 г, сух
  • масло - 25 г
  • чесън - 1 скилидка, нарязана
  • ориз - 175 г, дългозърнест
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бульон - 1, 2 л. зеленчуков
  • моркови - 175 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • сметана - 4 с.л.
  • бекон - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се запържват в маслото за 3 мин. Прибавя се оризът, грахът, доматеното пюре и се готви за 3 мин. Прибавя се бульонът и се оставя да ври около 25 мин.

След като се отнеме от диска, 3/4 от супата се блендира и се добавя към останалата част на супата, добавят се и морковите и се държи на огъня около 12 мин.

Поръсва се с магданоз. Беконът се сотира и се поставя върху кухненска хартия, след което се добавя към супата и се овкусява със солта и пипера. Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: