Калмари с маслини

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
02/06/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрявате зехтина в голям тиган и запържвате лука и чесъна. Разбърквайте, докато лукът омекне и добавете виното.

Сместа трябва да заври, намалете силата на огъня и оставете да къкри, без да покривате, докато течността остане на половина. След това прибавете доматите и водата.

Когато заври намалете огъня и отново оставете да къкри, без да покривате още 15 минути или докато се сгъсти. Добавете калмарите, маслините и половината от босилека. Гответе още 3 минути, за да омекнат скаридите.

Отстранете от огъня и подправете. Накрая поръсете с останалия босилек и лимоновата кора.

Поднесете скаридите с препечените хлебчета.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар