Начин на приготвяне
Разделяме белтъците от жълтъците на петте яйца.
Към жълтъците добавяме 75 г захар и разбиваме с миксер. С другите 75 г захар, разбиваме белтъците и след това ги смесваме с жълтъците.
Към яйчената смес прибавяме брашното и накрая ванилова есенция. Бъркаме внимателно до получаването на еднородна смес.
Прехвърляме в тавичка с хартия за печене и печем тортения блат в предварително загрята вурна на 190 °C за 20 мин.
В малък съд загряваме млякото и прибавяме захарта.
Леко разбиваме маслото в купичка. Сега разтапяме шоколада на водна баня и след това го добавяме към мекото масло.
На няколко етапа добавяме топлото мляко. Разтапяме си нови 85 г шоколад и ги смесваме с олиото.
Блата разделяме на две, а после всяка част режем, така че да получим два блата и на края да станат общо 4.
Редуваме блат, крем, блат и Добуш крем.
Завършваме с крем и накрая с глазурата за Добуш.
Да ви е сладко с пастички Добуш!