Добуш торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Добуш торта1 / 2
30/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
13
"Щом тази торта е домашно приготвена, няма как да не ни хареса"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • брашно - 120 г
  • масло - за намазване тавата
  • брашно - за поръсване
  • за крема
  • яйца - 5 бр.
  • шоколад - 60 г
  • пудра захар - 200 г
  • масло - 200 г
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • за глазура
  • захар - 150 г за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта на пухкав крем и добавете разбитите отделно с щипка сол белтъци. Накрая внимателно объркайте с пресятото брашно.

Сипете тестото в намазнена и набрашнена форма на 6 пъти - трябва да изпечете 6 еднакви по големина блата.

За крема: Разбийте яйцата, захарта и шоколада на водна баня, докато се хомогенизира. Снемете от котлона и го оставете да се охлади до температурата на отделно разбитото масло. Добавяйте крема към маслото и бъркайте. Добавете ванилената захар и разбийте до пухкав крем.

От захарта и малко вода се прави карамел. 5 от блатовете се слепват с крема, а шестият блат се намазва с карамела и се реже на желания брой тортени парчета, които се поставят най-отгоре на тортата. Повдигнете всяко ъгълче от едната страна и намажете от долната страна с крем.

Оставете тортата да престои преди да я поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
42
33
20
10
Дай твоята оценка: