Руло Добуш

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Руло Добуш
Снимка: Veca
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добуш руло направо от стария рецептурник на баба Наистина е уникално вкусно"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • олио - 1 с.л.
  • За крема
  • яйца - 3 бр/
  • захар - 150 г
  • шоколад за готвене - 100 г
  • маргарин - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксера разбийте белтъците, прибавете захарта и ваниловата захар и разбийте добре.

След това смесете със жълтъците, разбъркайте и изключете миксера.

Смесете брашното с бакпулвера и олиото и смесете всичко заедно с бъркалка.

Налейте сместа в тавичка със среден размер наложена с хартия за печене и печете в загрята на 180 °C фурна 10 минути.

Готовия пандишпанов блат извадете от фурната и така горещо увийте в хартията за печене, върху която се е пекло, а върху него сложете намокрена кухненска кърпа и оставете да се охлади.

През това време пригответе крема за плънката: с миксера разбийте яйцата със захарта, докато не станат на пяна.

След това сложете да се готви на водна баня.

Шоколада за готвене натрошете на кубчета и прибавете на котлона, бъркайте докато не се разтопи и не се сгъсти сместа. Свалете от котлона и оставете да изстине.

С миксер разбийте маргарина, докато не стане на пяна, прибавете към охладената смес и разбийте отново всичко добре с миксера.

Отвийте рулото, намажете го с шоколадовия крем, навийте и намажете отгоре също с крема.

Оставете любимото сладко руло в хладилник да стегне. Нарежете на парчета и сервирайте.

Опитайте, няма да съжалявате. Вкусът е страхотен като на класическа торта Добуш.

Не излиза голямо количество, затова ако искате по-голямо руло Добуш, удвоете съставките.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: