Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна Добуш торта

Домашна Добуш торта

Домашна Добуш торта
Снимка: Елена Ангелова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2 бр. по 16 пар
"Никой ме може да устои на едно-две парчета домашно приготвена Добуш торта"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • амонячна сода - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 8 с.л.
  • брашно - колкото поеме за бисквитено тесто (средно твърдо)
  • За крема
  • прясно мляко - 1.5 л
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 15 с.л.
  • нишесте - 5 с.л.
  • лимони - кората на 1
  • За декорация
  • орехи - ситно смлени
  • шоколад - натурален за шоколадови фигурки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото, разделя се на 10 топки, които се разточват на кори с диаметър около 25 см и дебелина 5-7 мм. Пекат се в умерена фурна 160-170 градуса до порозовяване.

Кремът се приготвя на водна баня. След кипване на млякото се прибавя разбитата смес и се бърка до сгъстяване. Веднага свален от котлона, се намазва върху корите.

За една торта са 5 кори, а между тях се слагат 2 черпака крем. Накрая се поръсва с орехи и се декорира с шоколадови фигури. Тези, които съм направила, са със силиконови форми мечета.

Тортата е много икономична и невероятно вкусна, а от една доза блатове излизат 2 торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотно изпълнение и рецепта. Браво.
27.05.2016 13:38
1
1
Покажи всички подкоментари