Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хрупкава риба с масло, пипер и горчица

Хрупкава риба с масло, пипер и горчица

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Хрупкава риба с масло, пипер и горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зехтин - 60 мл
  • бяла риба - 6 филета по 200 гр.
  • лук - 1 бр. червен
  • чоризо - 2 бр. наденици
  • чери домати - 250 г
  • боб - 400 г
  • спанак - 200 г
  • Масло с пипер и горчица
  • масло - 125 г
  • горчица - 2 ч.л. обикновена
  • горчица - 2 ч.л. Дижонска
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса.

След това пригответе сместа с масло, като за целта го разбиете в малка купичка с миксер, докато омекне. Добавете останалите продукти и разбийте добре, след което овкусете. От сместа оформете пънче, увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилник.

Две супени лъжици от зехтина загрейте в голям тиган и в него сгответе рибата с кожата надолу за около 5 минути, докато стане хрупкава.

След това я преместете в тавичка, на дъното на която трябва да поставите фолио. Изпечете рибата за още 6 минути, като я извадите я покрийте с фолио и я оставете така.

През това време загрейте останалия зехтин в същия тиган и запържете лука, докато омекне. Добавете наденицата и разбърквайте за около минута. Поръсете доматите и фасула и намалете огъня. Оставете ястието още 2 минути, докато се затопли фасулът.

Накрая поръсете спанака и овкусете. Разделете сместа между чинии и във всяка сложете от рибата и резенче от маслото с пипера и горчицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: