Кифлички с кашкавал

МинкаМинкаНовак
21/10/2011
"Тази рецепта не може да не бъде споделена с вас, защото тези кашкавалки се направо топят в устата"
Приготвяне25 мин.
Готвене12 мин.
Общо37 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 159
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 100 мл. топло прясно мляко с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставя се да втаса за 10 минути.

Брашното се пресява със солта, захарта и останалото прясно мляко и шупналата мая. Замесва се тесто. Накрая се добавя маслото и се меси до еластично и нелепнещо тесто - около 10 минути. Слага се в купа, покрива се и се оставя да втаса - около 40 минути.

После се разделя на 16 топки и всяка топка се разточва на елипса. В единия край на елипсата се слага кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза с нож. Навиват се на кифлички.

Нареждат се в намазнена тава на разстояние и с шева отдолу. Тавата се покрива и се оставят да втасат за 10-15 минути.

Разбива се яйцето с 1 с.л. прясно мляко и 1 ч.л. олио. С тази смес се мажат кифличките.

Пекат се на 220 С за 10-12 минути - до златисто.

Поръсват се със сусам или други подправки.

Рейтинг

5 10
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Милена Борисова
Милена Борисова
25.03.2013 13:01
аз искам да попитам как става оформянето на кифличките със тези три прореза не го разбрах
0
0
снежи
снежи
24.06.2012 21:19
Супер са! Гответе без да се притеснявате! Рецептата е точна :)
0
0
Габи
Габи
30.03.2012 15:36
Рецептата е лесна, дори и за аматьори в месенето като мен. Вече втори път ги правя и са все сполучливи, независимо от пълнежа. :)
0
0