Начин на приготвяне
Загрейте леко млякото и захарта, в тях разтопете половината масло и разтворете маята. Температурата не трябва да надвишава телесната - 37 градуса.
Без да чакате да шупва маята, добавете към сместа двете яйца, леко разбити.
Пресейте към течната смес брашното и солта и замесете тесто, добавяйки си малко брашно, докато започне да се отделя от стените на купата. Може да работите с миксер с приставки за тесто, за да ви е по-лесно и да не ви лепне. В процеса на месене (около 7-10 минути) вкарвайте по малко и останалото масло - разтопено, ако работите на ръка, или меко (на стайна температура), ако работите с миксер с подходящите приставки.
Оставете тестото да втаса за 1 час, може и малко повече. Трябва да утрои обема си и да се виждат глутеновите връзки под формата на конци.
Разточете на тънка кора върху набрашнен плот и изрязвайте ленти с дебелина около 2.5-3 см.
Сиренето нарежете на дълги пръчици, дебели, колкото ви харесва, да бъде пълнежът на всяка кифличка. Около всяка пръчица сирене увивайте лента тесто, застъпвайки при всяко навиване и затваряйки добре краищата, за да не излиза сиренето.
Подредете кашкавалките в тава на разстояние една от друга и ги оставете в загрята на 40 градуса фурна за 40 минути.
Извадете бухналите кифлички и увеличете фурната да загрява до 180 градуса. През това време намажете кифлите със разбития с малко вода жълтък и поръсете обилно с настърган кашкавал.
Пъхнете във фурната и печете докато почервенеят - около 30 минути.
Добър апетит!