Пиле със салса от леща

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пиле със салса от леща1 / 2
18/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 12 бр.
  • кимион - 2 ч.л.
  • кориандър - 2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • леща - 300 г червена
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лимонов сок - 60 мл.
  • фъстъчено олио - 2 с.л.
  • кориандър - 2 с.л. пресен
  • лайм - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесвате пилето с подправките. Лещата сложете да ври във вода, докато омекне, след това я изплакнете и прецедете.

Готовата леща разбъркайте в голяма купа заедно с чесъна, чушките, краставицата, лимоновия сок, кориандъра и подправете на вкус.

Пилето може да изпечете на грил или барбекю, след което върху същото изпечете лайма. Нарежете пилешкото на хапки и го поднесете със салсата и резенчета печен лайм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: