Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Свинско шкембе с наденица чоризо

Свинско шкембе с наденица чоризо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чоризо - 2 бр. наденици
  • шкембе - 600 г синско
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 800 г от консерва
  • червено вино - 125 мл
  • вода - 125 мл
  • боб - 400 г от консерва или нахут
  • магданоз - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, свинското и наденицата трябва да сготвите в глинен съд. След като са готови, ги извадете и в същия съд сложете лука и чесъна и разбърквайте, докато омекнат.

Върнете месото при лука заедно с пипера, чушката, доматите, виното и водата. Ястието трябва да заври, след което намалете огъня и го оставете да ври покрито около 40 минути.

Прибавете белия боб/нахут и оставете да къкри още 20 минути, но без да покривате съда. Сосът трябва леко да се сгъсти, а месото да омекне.

Подправете на вкус и сервирайте ястието, поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: