Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Панирано свинско шкембе

Панирано свинско шкембе

Панирано свинско шкембе
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Греховно вкусно изкушение с шкембе, с което можем да изпием тооолкова много бира"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 2 кг
  • яйца - 3 бр.
  • галета
  • брашно
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • руска салата - за гарнитура
  • моркови
  • маслини
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо много добре почистваме шкембето от мазнините и го накисваме обилно във оцет и сода.

Така постоява поне 15 минути, след което го измиваме добре и го слагаме да се вари.

След като е готово го режем на ивици и потапяме всяко парче в брашно, разбито яйце със черен пипер и после в галета.

Пържим до златисто и гарнираме с руска салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Обичам шкембе и дреболийки по всякакъв начин,но най- ги обичам на жар....
12.05.2016 15:48
1
3
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И аз за първи път го панирах останах очарована.
12.05.2016 15:40
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Уникално крехко и вкусно. Варите го повече. Не мирише защото го чистя перфектно преди това.
12.05.2016 15:38
2
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Страхотна идея, никога не би ми хрумнала. Нали не е жилаво?
12.05.2016 14:10
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда много добре, но не обичам шкембе, много ми мирише, така като е панирано, мирише ли като в шкембе чорбата или не?
12.05.2016 12:40