Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща и сос софрито с наденица чоризо

Леща и сос софрито с наденица чоризо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Леща и сос софрито с наденица чоризо1 / 2
26/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • чоризо - 4 бр. наденица
  • лук - 1 бр.
  • бекон - 390 гр.
  • чесън - 2 скилидки
  • леща - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 1 кг малки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • вода - 1.5 л
  • тиквички - 4 бр.
  • магданоз - 1/4 ч.ч.
  • За софрито соса
  • домати - 4 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 бр. червен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрявате зехтина в тиган и запържвате наденицата, докато стане леко кафява. Извадете я върху попивателна хартия и в същия тиган сложете лука, бекона и чесъна.

Разбърквайте, докато омекнат, след това върнете наденицата заедно с лещата, морковите, картофите, дафиновия лист и водата. Оставете ястието да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, за около 40 минути.

През това време може да приготвите соса. За целта първо нарежете доматите на резенчета. В тиган загрявате зехтина и добавяте лука. Разбърквайте за около 20 минути, докато лукът омекне и стане леко кафяв. Прибавете доматите и бъркайте, докато и те омекнат.

Към сместа с лещата и наденицата добавете тиквичките и оставете да къкри още 10 минути. Подправете на вкус и сервирайте лещата с топинг от софрито сос и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: