Начин на приготвяне
Желатинът се залива с малко преварена охладена вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня. Орехите се нарязват на едро. Една част се оставя за украса, останалите се смесват със сметаната, пудрата захар и канелата.
Тази смес се разбива с миксер. Добавя се желатинът и всичко се разбърква. Кремът се излива в чаши и се оставя да се стегне 2 часа в хладилника.
От портокала се обелва кората на тънки тесни ленти, които се връзват на възелчета. Портокаловите резени се почистват от ципата. Сварява се сироп от водата и захарта, като се оставя леко да се сгъсти.
Добавят се лентите портокалова кора и се варят 5 минути. Кремът се сервира, като се обърне върху чиния, залее се с малко сироп и се украси с възелче от портокалова кора.
Същият десерт може да приготвите с мандарини, киви или др. цитрусови плодове по избор.
Коментари