Начин на приготвяне
Приготвяне на крема:
Сваряваме за няколко минути на умерен огън орехите и прясното мляко /получава се гъста смес/. Оставяме да се охлади добре.
Разбиваме маслото, което е на стайна температура, с пудрата захар и ванилиите на пухкав крем. Прибавяме орехите и разбъркваме хубаво.
Поставяме един блат в тортен поднос и сиропираме с компот. Върху блата нанасяме половината крем. Покриваме с втория блат и отново сиропираме. Нанасяме останалия крем. Покриваме с третия блат и него сиропирме. Пребирме в хладилника, докато си приготвим глазурата.
Приготвяне на глазурата:
За глазурата смесваме шоколада, течната сметана и маслото и ги загряваме на водна баня до разтапянето на шоколада. Разбъркваме до гладкост и оставяме леко да изстине. Заливаме върху тортата.
Украсяваме по желание.
Аз използвах ягоди, настърган кафяв шоколад и смлени орехи.
Коментари