Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с маслено-орехов крем

Торта с маслено-орехов крем

Торта с маслено-орехов крем
Снимка: Сафие Ефраимова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 1 опаковка готови шоколадови
  • за крема
  • орехи - 250 г смлени
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 250 г краве
  • пудра захар - 200 г
  • ванилия - 2 бр.
  • за глазурата
  • бял шоколад - 200 г
  • сметана - 50 - 60 мл течна
  • масло - 50 г краве
  • за украса
  • ягоди
  • орехи - смлени
  • шоколад - настърган
  • за сиропиране
  • компот - 1 за сиропиране на блатовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Сваряваме за няколко минути на умерен огън орехите и прясното мляко /получава се гъста смес/. Оставяме да се охлади добре.

Разбиваме маслото, което е на стайна температура, с пудрата захар и ванилиите на пухкав крем. Прибавяме орехите и разбъркваме хубаво.

Поставяме един блат в тортен поднос и сиропираме с компот. Върху блата нанасяме половината крем. Покриваме с втория блат и отново сиропираме. Нанасяме останалия крем. Покриваме с третия блат и него сиропирме. Пребирме в хладилника, докато си приготвим глазурата.

Приготвяне на глазурата:

За глазурата смесваме шоколада, течната сметана и маслото и ги загряваме на водна баня до разтапянето на шоколада. Разбъркваме до гладкост и оставяме леко да изстине. Заливаме върху тортата.

Украсяваме по желание.

Аз използвах ягоди, настърган кафяв шоколад и смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сафие Ефраимова
Сафие Ефраимова
Получи се една страхотна торта...струва си да се проба наистина е доста сочна и вкусна и аз останах доволна от резултата
29.04.2016 17:51
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Снимката на парчето в разрез направо е жестока,потекоха ми лигите :) Много обичам торти с крем,а тази изглежда супер сочна и вкусна
29.04.2016 16:30
3