Начин на приготвяне
Чушките се пекат и се обелват, след това се режат на ленти. Нарязаното на парченца пилешко се запържва до готовност. Зехтинът се смесва с лимоновия сок, солта и лютия червен пипер.
Картофите се обелват, разрязват се на четвъртинки, поливат се с лимоновия дресинг и се оставят да починат 10 минути. Авокадото се разрязва на половинки, изважда се костилката и плодовете се нарязват на резени.
Доматите се режат на резени и се смесват с авокадото, чушките и картофите. Руколата се накъсва, смесва се с половината сметана и леко се затопля на слаб огън. Добавя се сол.
След като се охлади, се нарязва на ситно. Добавя се настърганият кашкавал, олиото, горчицата, маслото и останалата сметана. Всичко се разбърква добре. Салатата се слага в купа и се залива със сметановата смес.