Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирано пилешко със сос Тартар и картофена салата

Панирано пилешко със сос Тартар и картофена салата

Панирано пилешко със сос Тартар и картофена салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За панираните пилешки гърди
  • пилешки гърди - 600 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • царевично нишесте - 1/4 ч.ч.
  • газирана вода - 200 мл
  • галета - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • За сос Тартар
  • майонеза - 200 г
  • червен лук - половин глава
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • сол - на вкус
  • За картофената салата
  • картофи - 500 г
  • лук - половин глава червен
  • масло - 30 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се оставят да се мариноват в млякото, солта, черния пипер и соевия сос за една нощ. След това се приготвят три панировки: първата е от половината от количеството брашно, втората е от останалото количество брашно, царевичното нишесте, газираната вода и сол на вкус, а третата е от галетата и ситно настъргания кашкавал. След като млякото се изхвърли, гърдите се подсушават и се овалват в трите смеси според поредността им. След това се пържат в олио до златисто и се остават върху кухненска хартия, за да се изцедят.

В купа сложете майонезата. Нарежете много на ситно лука, киселите краставички и магданоза и ги смесете с майонезата. Ако не обичате кисело, не добавяйте лимонената киселина към вашия сос Тартар.

Сварете картофите. Като са готови ги обелете и смачкайте. Към тях добавете маслото, солта и лука и разбъркайте - това ще послужи като вашата гарнитура към хрупкавите и вкусни пилешки гърди и соса Тартар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: