Начин на приготвяне
Настържете на едро ренде или накълцайте на ситно тиквичката, без да я белите. Посолете и оставете в голяма цедка, за да отдели водата. Притискайте от време на време с лъжица, за да се отцеди хубаво.
Нарежете на дребно лука и задушете за 5-6 минути в зехтина. Дръпнете от огъня и към него натрошете сирената в предпочитано от вас съотношение.
Разбийте леко яйцата с щипка сол (може и да пропуснете солта, ако сирената са много солени). Сипете брашното и бакпулвера и разбъркайте на кашичка.
Обединете всичко, като сипете яйчената кашичка към лука и сиренето, а накрая сложете и настърганата отцедена тиквичка и накълцаните ментови листа.
Разбъркайте много добре сместа за тези Бунюелос.
Загрейте олиото до една степен под максималната и пускайте в него по лъжица от сместа. Изпържете бунюелос от двете страни до златист загар.
Готовите изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Сервирайте Бунюелос с тиквички, сирена и мента топли с любим сос.
Аз поднасям тези солени бухтички с чесново Айоли и настъргани пресни домати с чесън и зехтин. Към всичко това добавям и топъл прясно изпечен хляб.
Добър апетит!