Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бонбони с елда и сусамов тахан

Бонбони с елда и сусамов тахан

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Бонбони с елда и сусамов тахан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
"Да, има такова нещо като здравословни бонбони и са толкова вкусни, тооолкова вкусни"

Необходими Продукти

  • елда - 2 с.л.
  • пшеница - 2 с.л. грухана
  • кафява захар - 1 с.л.
  • тахан - 1 и ½ с.л. сусамов
  • фурми - 3 - 4
  • смокини - 3 - 4 сушени
  • стафиди - 10 - 12 бр.
  • орехи - 2 - 3 с.л. смлени
  • кокосови стърготини
  • какао - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете пшеницата в топла вода за около 30 минути. Сварете елдата за около 5-8 минути. Прецедете ги, измийте ги със студена вода, след това отново ги прецедете и ги отцедете добре.

Почистете от костилките фурмите и смокините и ги нарежете на ситни кубчета.

След това смесете елдата, орехите, стафидите, фурмите, захарта, пшеницата и смокините. Смелете ги в блендер. Таханът ще бъде спойката между продуктите затова го добавете накрая.

Бъркайте до гладка смес и с намокрени ръце оформете топчета. Оваляйте ги в какао, след това в кокосовите стърготини и накрая ги сложете в хартиени капсули.

Сложете бонбоните в хладилник за 24 часа и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: