Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Скариди в хрупкаво тесто

Скариди в хрупкаво тесто

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Скариди в хрупкаво тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 120 мл
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • скариди - 12 бр.
  • олио - за пържене
  • магданоз - за украса
  • лимони - резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата с водата. Добавете брашното и пипера и бъркайте до получаване на гладка смес. Почистете скаридите, но оставете опашките цели. Направете разрез в гърба на всяка една и с върха на ножа извадете чревния тракт.

В дълбок тиган загрявате зехтина толкова, че парченце хляб да става кафяво за 1 минута.

Като държите скаридите за опашките ги потопете в сместа с яйцата, като изтръсквате излишното количество. Внимателно ги пускайте в загрятата мазнина и ги пържете за 2-3 минути, докато станат хрупкави и златисти. Вадете ги върху хартия и когато поднасяте, ги гарнирайте с магданоз и резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: