Хрупкаво пълнено пиле

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Хрупкаво пълнено пиле1 / 2
03/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 парчета пилешки гърди
  • галета - 100 г галета
  • яйца - 1 яйце
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лимони - 1 лимон
  • спанак - 100 г пресен спанак
  • сос бешамел - 150 мл
  • кашкавал - 4 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките гърди върху дъската и с остър нож внимателно ги срежете хоризонтално почти до другата страна. После още по- внимателно ги разтворете. По същия начин направете джобове във всички пилешки гърди.

Пригответе смес за пълнен като прибавите ситно нарязания спанак и останалите подправки към соса бешамел. Разбъркайте и добавете сол и черен пипер на вкус.

Сложете в плитък съд галетата.Разбийте яйцето. Потопете пилешките гърди в разбитото яйце само от едната страна и после поставете пилешките филета - отворени в чинията с галета.

Сложете малко от сместа за пълнене и затворете пилешкото филе. Затворете филето и поръсете обилно с галета. Приготвените по този начин пълнени пилешки филета оставете да починат поне 20 минути в хладилник.

Сгорещете олиото и запържете за кратко пълнените пилешки гърди и от двете страни. Поднесете с маслини, тиквички или резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: