Начин на приготвяне
С помощта на остър нож нарежете калмарите на хапки. Сложете ги в купа и ги залейте с 2 с.л. от зехтина, половината чушка и пипера. Подправете с малко сол и черен пипер и покрийте с найлонов плик, след което ги сложете в хладилник за 2-4 часа.
Когато са готови, ги оваляйте в брашното. Останалия зехтин загрявате в дълбок тиган, докато стане много горещ. Сложете половината от калмарите и ги запържете за 1-2 минути, докато потъмнеят и пипалата им се навият.
Прибавете и половината от чесъна, разбъркайте и ги извадете в купа. След това повторете процедурата с втората половина от калмарите и чесъна.
Поръсете с шери оцета, лимоновата кора, останалата чушка и магданоза. Овкусете и може да поднесете ястието както топло, така и студено.