Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Запържени калмари с лют пипер и чесън

Запържени калмари с лют пипер и чесън

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Запържени калмари с лют пипер и чесън1 / 2
08/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • червен пипер - 2 ч.л. испански лют
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 1 с.л. шери
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож нарежете калмарите на хапки. Сложете ги в купа и ги залейте с 2 с.л. от зехтина, половината чушка и пипера. Подправете с малко сол и черен пипер и покрийте с найлонов плик, след което ги сложете в хладилник за 2-4 часа.

Когато са готови, ги оваляйте в брашното. Останалия зехтин загрявате в дълбок тиган, докато стане много горещ. Сложете половината от калмарите и ги запържете за 1-2 минути, докато потъмнеят и пипалата им се навият.

Прибавете и половината от чесъна, разбъркайте и ги извадете в купа. След това повторете процедурата с втората половина от калмарите и чесъна.

Поръсете с шери оцета, лимоновата кора, останалата чушка и магданоза. Овкусете и може да поднесете ястието както топло, така и студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: