Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с песто от целина и чери домати

Талиатели с песто от целина и чери домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Талиатели с песто от целина и чери домати1 / 2
07/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • талиатели - 400 г или фусили
  • чери домати - 150 г
  • маслини - 60 г
  • целина - 50 бр. листа
  • За пестото
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява според указанията на опаковката. След това се измива със студена вода и се отцежда.

Приготвя се песто от целина, като листата се смесват с чесъна, зехтина и солта. Продуктите се разбиват в блендер, докато се получи еднороден зелен сос.

Сосът се добавя към пенето и се разбърква добре, за да се смесят.

Пастата се разделя на порции и се сервира с чери доматите, нарязани на четвъртинки и черни обезкостени маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: