Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с песто и чери домати

Сьомга с песто и чери домати

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Сьомга с песто и чери домати
Снимка: Ivelina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ето на това казваме разкошно приготвена рибка по най-добрия начин"

Необходими Продукти

  • чери домати - 150 г
  • песто - 3 с.л. босилково, ментово, по избор
  • каперси - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сьомга - 500 г филе
  • краве масло - 2 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • лимони - 1 бр. (за сок и декорация)
  • гъби - 100 г по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета с кухненски нож и я сложете в леко намазнена тавичка.

Изсипете бялото вино и лимоновия сок върху нея и я оставете така да се маринова.

След това намажете горната ѝ част добре с песто, така че навсякъде да бъде покрита.

Поръсете я с каперси и сложете половинки чери домати между парчетата.

По желание добавете и нарязани гъбки.

Залейте ястието със зехтин и го сложете за около 20 минути на 200 °C.

При поднасяне гарнирайте печената риба с още резени лимон.

Сьомгата с песто и чери домати е много вкусна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: