Начин на приготвяне
За приготвянето на основата се смилат в робот или се натрошават много ситно крекерите. Смесват се с мекото масло и се бъркат, докато се получат бисквитено-маслени трохи. Върху плитка чиния се слага ринг с диаметър 10 см и се изсипват в него трохите.
Притиска се добре и се заглажда, за да се получи еднакъв на дебелина блат. Кремът се приготвя, като се разбие крема сиренето с майонезата до еднородна смес.
Добавя се пестото и отново се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. В малка метална купичка се сипват желатинът и водата. Оставя се да набъбне.
Загрява се на котлона, докато се разтопи и се охлажда. Добавя се към крема и се разбърква добре. Кремът се изсипва върху бисквитения блат и се подравнява. Оставя се на хладно, за да се стегне.
Преди сервиране се отстранява рингът и се декорира с чери доматчета и листа пресен босилек.