Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели карбонара с прошуто и чери домати

Талиатели карбонара с прошуто и чери домати

Талиатели карбонара с прошуто и чери домати
Снимка: Павел Петков
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поднесете талиатели карбонара на своето семейство - няма да сбъркате"

Необходими Продукти

  • талиатели - 1 пакет (500 г)
  • готварска сметана - 250 мл
  • пилешо филе - 300 г
  • прошуто - за декориране
  • чери домати - 500 г
  • печурки - 500 г
  • масло - 1/4 от пакетчето (около 30 - 40 г)
  • зехтин
  • пармезан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата до полуготово състояние (6-8 минути), изваждаме и измиваме със студена вода.

Нарязваме гъбите и пилешкото филе.

В загрят тиган с малко зехтин запържваме пилешкото и гъбите. Добавяме кравето масло, овкусяваме (сол, пипер) и прибавяме сметаната.

Оставяме да се сгъсти и добавяме талиателите, намаляваме силата на котлона и оставяме да поемат. Добавяме част от пармезана.

Поднасяме с прошуто, клонка чери домат, поръсваме с пармезан и декорираме с пресен босилек.

Талиателите карбонара с прошуто и чери домати са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: