Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос от червен лук и вино

Сос от червен лук и вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сос от червен лук и вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
33 мин.
Порции
2
"Сервирайте лесния и вкусен сос от червен лук и вино със червени меса, печени на скара или тиган."

Необходими Продукти

  • червен лук - 250 г
  • червено вино - 150 мл
  • зехтин - 35 мл
  • вода - 60 мл или бульон от месо
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 3 щипки, или пипер меланж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете червения лук на тънки полумесеци и го запържете до омекване във зехтина заедно със солта и захарта.

Налейте водичката, а след 2-3 минути сипете и червеното вино.

Гответе 15 минути на умерен огън, като често разбърквате.

Накрая подправете с черния пипер (или пипер меланж) и пасирайте.

Сервирайте лесния и вкусен сос от червен лук и вино със червени меса, печени на скара или тиган.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: