Начин на приготвяне
Започнете със соса, като нарежете червения лук на тънки жулиени.
Загрейте зехтина на умерен огън и запържете лука до омекване заедно със солта и щипка захар.
Сипете виното и бъркайте около две минутки, за да се изпари алкохолът.
Сипете 50 мл вода и гответе под капак около 15 минути.
Пасирайте до гладкост на соса и подправете със счукан розов пипер или пипер меланж.
Заемете се със месото. То трябва да е стояло от 30 минути до час на стайна температура.
Почистете белите части по повърхността с помощта на остър нож, след това нарежете рибицата на дебели шайби.
Загрейте тиган с дебело дъно на силен огън (от 9 степени на 8-ма). Сипете струйка зехтин.
Изпечете свинските филенца до златисто от двете страни.
Извадете и разпределете на порции свинските медальони, като слагате от соса върху всяко едно от тях.
Поръсете със сол Малдон и украсете с пресен босилек свински бон филенца със сос от червен лук и вино.
Добър апетит!