Начин на приготвяне
Омесваме си добре каймата с подправките, които съм описала по-горе заедно със галетата, лука, яйцата и виното.
Оставяме да почине в хладилник за час, като я завиваме с фолио.
Режем си голямо парче фолио.
Разстиламе каймата във вид на правоъгълник върху фолиото, така че ширината на правоъгълника да е колкото дължината на тавата, в която ще печем рулото Стефани.
На по-късата страна на правоъгълника нареждаме в редичка яйцата, които могат да са цели или срязани на две.
До тях поставяме морков и краставица.
Хващаме двата края на фолиото и закриваме плънката.
Завиваме докрай рулото - колкото може по-стегнато.
Прехвърляме готовото руло в тавата или форма - в случая аз прехвърлих във форма, която бях омазнила предварително и поставих, така че да остане съединената част отдолу.
Другите 50 мл олио загряваме и с лъжица заливаме оформеното руло с врялото олио.
Поръсваме с галетата, но съвсем тънко, и наливаме виното от двете страни на рулото.
Покриваме тавата с фолио за печене и поставяме в загрята фурна - 190-200 °C за 30-40 минути.
След като са изтекли минутите, развиваме фолиото, заливаме рулото с кайма с няколко лъжици от сока, който е в тавата.
Запичаме десетина минути и тогава вадим вкусното соленото руло.
При изваждането изчакваме да почине за 10-15 мин и тогава нарязваме.
Приготвянето на картофеното пюре става по следният начин.
Обелваме си сварените картофи и ги пюрираме заедно с горещото мляко, солта и маслото.
Приготвеното картофено пюре поставяме в чинията, нарязваме няколко парчета от рулото Стефани и поднасяме.