Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Перфектното руло Стефани с картофено пюре

Перфектното руло Стефани с картофено пюре

Перфектното руло Стефани с картофено пюре
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Перфектното руло Стефани с картофено пюре е в тази рецепта, която ще стане неразделна част от любимите ви рецепти"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • галета - 5 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1.ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чесън на прах - по желание
  • галета - 2 с.л. за поръсване
  • бяло вино - 60 мл
  • бульон - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • плънка
  • кисели краставички - 3 бр.
  • моркови - 3 бр. сварени
  • яйца - 3 бр. сварени
  • за гарнитура
  • картофи - 1 кг сварени
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме си добре каймата с подправките, които съм описала по-горе заедно със галетата, лука, яйцата и виното.

Оставяме да почине в хладилник за час, като я завиваме с фолио.

Режем си голямо парче фолио.

Разстиламе каймата във вид на правоъгълник върху фолиото, така че ширината на правоъгълника да е колкото дължината на тавата, в която ще печем рулото Стефани.

На по-късата страна на правоъгълника нареждаме в редичка яйцата, които могат да са цели или срязани на две.

До тях поставяме морков и краставица.

Хващаме двата края на фолиото и закриваме плънката.

Завиваме докрай рулото - колкото може по-стегнато.

Прехвърляме готовото руло в тавата или форма - в случая аз прехвърлих във форма, която бях омазнила предварително и поставих, така че да остане съединената част отдолу.

Другите 50 мл олио загряваме и с лъжица заливаме оформеното руло с врялото олио.

Поръсваме с галетата, но съвсем тънко, и наливаме виното от двете страни на рулото.

Покриваме тавата с фолио за печене и поставяме в загрята фурна - 190-200 °C за 30-40 минути.

След като са изтекли минутите, развиваме фолиото, заливаме рулото с кайма с няколко лъжици от сока, който е в тавата.

Запичаме десетина минути и тогава вадим вкусното соленото руло.

При изваждането изчакваме да почине за 10-15 мин и тогава нарязваме.

Приготвянето на картофеното пюре става по следният начин.

Обелваме си сварените картофи и ги пюрираме заедно с горещото мляко, солта и маслото.

Приготвеното картофено пюре поставяме в чинията, нарязваме няколко парчета от рулото Стефани и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: