Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Руло от картофено пюре с гъби

Руло от картофено пюре с гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Руло от картофено пюре с гъби
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Ако си търсите повод да поканите близки у дома, ето ви един - разкошно солено руло от картофено пюре с гъби"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • гъби - 350 г
  • брашно - 80 г
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • пармезан - 50 г
  • масло - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите. Пресовайте ги на гладко пюре. Към тях добавете две яйца, един жълтък, 80 г брашно, настъргания пармезан и щипка чубрица. Посолете.

Омесете получената смес. Намажете парче хартия за печене с разтопено краве масло. Разстелете пюрето на правоъгълник.

Нарежете гъбите, сложете ги в тиган с бучка краве масло, щипка сол и щипка черен пипер. Захлупете съда и задушете за 10 мин.

Разпределете гъбите върху картофеното пюре. С помощта на хартията завийте на руло. Краищата на хартията завийте като бонбон.

Поставете рулото в голяма тенджера. Налейте чаша вода, захлупете съда и гответе около 35 минути на слаб огън. Извадете соленото руло, освободете от хартията и сложете в подходяща чиния.

Загрейте бучка краве масло, полейте рулото и поръсете с настърган пармезан. Поднесете със салатка по желание!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: