Начин на приготвяне
Към каймата прибавяме подправките, двете яйца, като от едното оставяме белтъка и лука.
Всичко това разместваме много добре и оставяме за 30 минути в хладилника.
Сваряваме другите две яйца, както и морковите. Нарязваме на ивички краставиците и кашкавала. Яйцата нарязваме на кубчета.
Каймата разстиламе с дебелина половин сантиметър.
В средата поставяме от яйцата, моркова, киселата краставичка и кашкавала.
Завиваме рулото, като отгоре го намазваме с белтъка, който оставихме, за да не се напука, и поръсваме с галетата.
Поставяме в тава и печем соленото руло за около 30 минути на 180 градуса.
За гъбения сос:
Нарязваме гъбите и чесъна и ги запържваме в маслото. Добавяме виното и оставяме да се задуши за 10 минути на слаб огън. Слагаме и подправките.
Запичаме брашното през това време. Започваме да добавяме по малко вода, докато получим желаната гъстота. Разбъркваме заедно с гъбите и получаваме ароматен и вкусен сос.
За картофеното пюре:
Картофите измиваме и обелваме. Слагаме ги да се варят за около 20-25 минути. Вадим и докато са още топли, пасираме с преса за картофи.
Загряваме млякото заедно с маслото и го прибавяме към картофеното пюре. Посоляваме и подправяме с черен пипер.
В чиния поставяме по три нарязани парчета от рулото с две три лъжици от ароматния гъбен сос и топка картофено пюре.
Рулото Стефани с гъбен сос и картофено пюре е готово.
Коментари