Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Перфектното картофено пюре за специален повод

Перфектното картофено пюре за специален повод

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Перфектното картофено пюре за специален повод
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вие ни дайте само повод, такова картофено пюре ще ви направим, че няма да питате какво друго има за ядене"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • краве масло - 40 г
  • мащерка - 3 стръка, изсушена
  • индийско орехче - 1/2 к.л., прясно настъргано
  • каперси - 1 с.л.
  • хайвер от сьомга - около 20 зрънца за аранжиране
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

И семплите гарнитури могат да блеснат с изискан вид и вкусови съчетания. Подходящо е и за романтична вечеря на свещи и чаша вино.

Измитите картофи обелваме и поставяме в тенджера с кипяща подсолена вода. Варят се на умерена температура.

Отстраняваме, след като установим, че са сварени напълно.

Още горещи ги минаваме през преса за картофи в дълбока стъклена купа. В топлото прясно мляко настъргвам индийското орехче, прибавям листенцата мащерка, овкусявам с бял пипер и сол, ако е необходимо.

Добавям бучката масло, за да се разтопи, и заливам с ароматната течност пресованите картофи. Разбърквам до хомогенност и желаната гъстота.

Ако преценим, че консистенцията е гъста, прибавяме още горещо прясно мляко. Накрая прибавяме малките цветни пъпки каперси.

Сервираме картофеното пюре топло, поръсено със зрънца от хайвер.

Поднесено към празничната вечеря с чаша изстудено вино, картофеното пюре се превръща в изискана гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: