Начин на приготвяне
И семплите гарнитури могат да блеснат с изискан вид и вкусови съчетания. Подходящо е и за романтична вечеря на свещи и чаша вино.
Измитите картофи обелваме и поставяме в тенджера с кипяща подсолена вода. Варят се на умерена температура.
Отстраняваме, след като установим, че са сварени напълно.
Още горещи ги минаваме през преса за картофи в дълбока стъклена купа. В топлото прясно мляко настъргвам индийското орехче, прибавям листенцата мащерка, овкусявам с бял пипер и сол, ако е необходимо.
Добавям бучката масло, за да се разтопи, и заливам с ароматната течност пресованите картофи. Разбърквам до хомогенност и желаната гъстота.
Ако преценим, че консистенцията е гъста, прибавяме още горещо прясно мляко. Накрая прибавяме малките цветни пъпки каперси.
Сервираме картофеното пюре топло, поръсено със зрънца от хайвер.
Поднесено към празничната вечеря с чаша изстудено вино, картофеното пюре се превръща в изискана гарнитура.