Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля и към него се добавят маята, захарта и брашното.
Оставят се около 20 минути, да се активира.
Двете цели яйца и двата белтъка се разбиват със солта, добавя се захарта, киселото мляко, олиото и активирана смес с маята.
Пресява се брашното и се добавя на порции, докато се получи гладко и еластично тесто за кифличките. Намязва се с олио отгоре и се покрива с фолио за 50-60 минути.
Тестото се разделя на 4 топки, разточва се на кора и се режат на триъгълници -аз нарязах една кора на 8 - за малки кифлички, а останалите на 4 триъгълника за по-големи кифли.
От широката част се слага сладко или халва и се навива на кифличка.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, наказват се с жълтък и се поръсват със захар.
Оставят се за 20 минути в загрята на 50 г фурна, след което фурната се увеличава на 180°C и се пекат до готовност пухкави малки и големи козуначени кифлички.