Начин на приготвяне
Нарежете маслото на малки парчета.
Пресейте около 800 г брашно и добавете към маслото.
С пръсти започнете да стискате маслото и брашното. Лека-полека двата продукта ще се смесят и ще се получи нещо като маслени трохи.
В киселото мляко добавете 1 ч.л бакпулвер. Разбийте е него и едно цяло яйце и единия белтък от второто яйце. Прибавете към него и натрошеното сирене. Разбитата смес изсипете към брашното и маслото.
Започнете да премесвате с ръце и прибавете останалото 200 г брашно.
Тестото за кроасаните трябва да бъде меко и да не полепва по ръцете. Ако то е такова, добавете още малко брашно.
Разделете тестото на няколко части. Така ще работите вкусните кифлички по-лесно.
Точете тестото на кръга лист с дебелина не повече от 2 мм. С нож нарежете листа на 6 или 8 половинки. Навийте, като започнете от по-големия край малки кроасанчета.
В тавичката постелете хартия за печене. На нея наредете солените кроасанчета и сложете да изпечете. Преди това ги намажете с четка с разбития останал жълтък.
Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса. Печете солените кроасанчета за малки и големи, докато не започнат да покафеняват.
Коментари