Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кебап»Най-ароматния винен кебап

Най-ароматния винен кебап

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Най-ароматния винен кебап
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4
"Най-ароматния винен кебап ще е на масата ви за обяд, ако отделите 1 час в кухнята преди това"

Необходими Продукти

  • свиснко месо - 500 г
  • доматен сок - 300 мл
  • червено сухо - 100 мл вино
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинови листа - 3 бр.
  • зърна бахар - 3 бр.
  • краве масло - 20 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука в малко мазнина. Когато омекне, към него прибавяме и свинското месо, нарязано на кубчета.

След запържването му овкусяваме със сол и черен пипер. Слагаме капак и оставяме да ври на бавен огън за половин до един час.

През това време си нарязваме моркова и чесъна. Тях също прибавяме към месото и задушаваме за последни 20 минути.

Добавяме червения пипер, бахара, дафиновия лист и разбъркваме. На края изсипваме и брашното. Заливаме със червеното вино.

Доовкусяваме сочния винен кебап с чубрицата и доматеното пюре.

Слагаме капака и варим за още 30 минути.

За допълнителен вкус в края добавяме меко масло и разбъркваме.

Сервираме любимия винене кебап с картофено пюре.

Да ви е сладко с най-ароматния винен кебап!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: