Начин на приготвяне
Запържваме лука в малко мазнина. Когато омекне, към него прибавяме и свинското месо, нарязано на кубчета.
След запържването му овкусяваме със сол и черен пипер. Слагаме капак и оставяме да ври на бавен огън за половин до един час.
През това време си нарязваме моркова и чесъна. Тях също прибавяме към месото и задушаваме за последни 20 минути.
Добавяме червения пипер, бахара, дафиновия лист и разбъркваме. На края изсипваме и брашното. Заливаме със червеното вино.
Доовкусяваме сочния винен кебап с чубрицата и доматеното пюре.
Слагаме капака и варим за още 30 минути.
За допълнителен вкус в края добавяме меко масло и разбъркваме.
Сервираме любимия винене кебап с картофено пюре.
Да ви е сладко с най-ароматния винен кебап!