Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на късчета и се слага в тенджера с вода да се препени.
Празът и чесънът се нарязват на колелца, сипва се олиото, прибавят се нарязаните на полумесеци моркови и ситно нарязаните гъби, задушават се до омекване.
След това се добавя месото и прецеденият бульон от месото, ако е необходимо, се долива вода, колкото да покрие продуктите, добавя се дафиновият лист и варенето продължава до полуомекване на свинското.
Прибавят се виното, лютеницата, и подправките (червен пипер, черен пипер, сол и чубрица ако желаете).
Виненият кебап се вари до готовност, като от време на време се разбърква.
Брашното се размива със студена вода, темперира се и се сипва към ястието.
Поръсва се с магданоз.
Оризът се сварява с водата и маслото до готовност, поръсва се черен пипер и сол на вкус.
Картофите се сваряват с кората, обелват се и се пасират с малко масло и сол.
Перфектният винен кебап се сервира с топка ориз и картофено пюре.
Коментари