Биволски винен кебап

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Биволски винен кебап
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"А вие не знаехте ли, че виненият кебап е най-вкусен с биволско месо?"

Необходими Продукти

  • биволско месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • червено вино - 100 мл
  • универсална подправка - 1 опаковка Маги фикс винен кебап
  • вода - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Биволското месо се нарязва на хапки, измива се и се оставя да се изцеди. Лукът се нарязва на едри парчета.

В подходяща тенджера се слага олио да загрее.

Добавя се месото и се захлупва за 10 минути. После към него се добавя лукът и се овкусява със сол и черен пипер. Добавяме и виното.

Разбъркват се и отново се захлупват за 30 минути, като от време на време се разбъркват.

Отделно в купа се разтваря Маги фикс винен кебап в 800 мл студена вода. Сместа се добавя на тънка струя към месото. Вари се до пълната готовност на месото.

По желание кебапът може да се сервира с ориз.

Биволският винен кебап е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: