Начин на приготвяне
Нарязаното свинско на парчета изпържете в сгорещено олио в подходящ съд на котлона.
Към края на пърженето прибавете нарязаните лук и морков. След малко прибавете червения пипер и разбъркайте.
Скоро излейте виното и след като поври 2-3 мин, добавете доматите, водата, няколко зърна черен пипер, няколко зърна бахар и дафиновият лист.
След като зарви виненият кебап, посолете, намалете огъня и оставете да къкри за 30 мин.
Направете кашичка за сгъстяване на свинската манджа от 2 с.л. брашно и 100 мл вода.
Оставете да поври 3-4 мин с нея и снемете от огъня.
Поръсете перфектния винен кебап с нарязана магданоз и да ви е сладко.
Коментари