Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с течен шоколад

Бишкотена торта с течен шоколад

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Бишкотена торта с течен шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бишкоти - 24 бр. Савоярди
  • крема сирене - 125 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • сметана - 300 мл течна
  • пудра захар - 3 с.л.
  • течен шоколад - 300 г
  • прясно мляко
  • есенция - 1 ампула от ром
  • за заливката
  • шоколад - 50 г натурален
  • прясно мляко - 4 - 5 с.л.
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте течната сметана.

В друг съд разбийте сиренето крема с пудрата захар, прибавете заквасената сметана и течния шоколад и бъркайте, докато се получи гладък пухкав крем. Внимателно една по една лъжица добавете разбитата течна сметана и бъркайте до получаването на еднородна маса.

Наредете половината бишкоти в правоъгълна форма, потопени в прясното мляко с рома. Изсипете върху тях ½ от крема, покрийте с останалите потопени в прясното мляко с рома бишкоти и след това ги залейте с другата част от крема. Направете повърхността равна и сложете в хладилника.

Пригответе заливката, като смесите изброените продукти и ги поставете на тих огън. Разбърквайте, докато стане гладка смес и премахнете от диска. Сложете настрани, за да се поохлади. Тортата я залейте пак и я сложете в хладилника, докато стане време за нейното поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: