Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Трикольора с опушен Доппио сос

Паста Трикольора с опушен Доппио сос

ТатянаТатяна
Новак
2113
Паста Трикольора с опушен Доппио сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Паста Трикольора с опушен Доппио сос се запича във фурната за 15 минути и воалааа...Нека ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • спагети - 250 г Три цвята
  • доматен сос - 750 мл
  • сметана - 200 мл
  • пушен шпеков салам - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • кромид - 1/2
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязаните на ситно кромид, чесън и шпеков салам в зехтина, в дълбок тиган, до златист цвят.

Като междувременно сваряваме спагетите ал денте с щипка сол. Добавяме сметаната, доматения сос и три супени лъжици от водата, в която са варени спагетите, към вече запържените продукти в тигана.

Поръсваме с подправките – босилек, мащерка, черен пипер, захар и соев сос.

Оставяме соса да къкри на слаб огън до полусгъстяване.

Прибавяме сварените ал денте спагетите към полуготовия сос и готвим още 3 минути.

Изсипваме ястието в дълбока тава и настъргваме кашкавал.

Запичаме в загрята на 180 °C фурна за 15 минутиаста Трикольора с опушен Доппио сос

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: