Начин на приготвяне
Запържваме нарязаните на ситно кромид, чесън и шпеков салам в зехтина, в дълбок тиган, до златист цвят.
Като междувременно сваряваме спагетите ал денте с щипка сол. Добавяме сметаната, доматения сос и три супени лъжици от водата, в която са варени спагетите, към вече запържените продукти в тигана.
Поръсваме с подправките – босилек, мащерка, черен пипер, захар и соев сос.
Оставяме соса да къкри на слаб огън до полусгъстяване.
Прибавяме сварените ал денте спагетите към полуготовия сос и готвим още 3 минути.
Изсипваме ястието в дълбока тава и настъргваме кашкавал.
Запичаме в загрята на 180 °C фурна за 15 минутиаста Трикольора с опушен Доппио сос