Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Сметаново руло с оризово брашно и бял шоколад

Сметаново руло с оризово брашно и бял шоколад

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Сметаново руло с оризово брашно и бял шоколад
Снимка: Ivelina
1 / 3
20/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Сигурна съм, че това пухкаво руло без глутен ще се хареса на всички!"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • оризово брашно - 60 г
  • захар - 180 г
  • картофено нишесте - 20 г
  • есенция - 2 мл с вкус на ванилия
  • бакпулвер - 6 г безглутенов
  • прясна сметана - 300 мл
  • кондензирано мляко - 150 г
  • бял шоколад - 25 г на парченца
  • глазура
  • бял шоколад - 50 г за глазура
  • кондензирано мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулото със оризово брашно и бял шоколад е деликатен десерт, но с интензивен и завладяващ вкус, идеален за завършек на хранене, но и за сервиране при специални поводи.

Резултатът е много мек и кремообразен десерт, който ще хареса на всеки, дори и най-малките, които ще могат да открият истинска и наистина неустоима закуска.

Включете фурната на 170°C на статичен режим и оставете да загрее добре.

Намаслете и постелете с хартия за печене тава с диаметър 23 на 30 см или 30 на 30 см. Рулото в тава 23 на 30 е по-пухкаво, което предпочитам, но вие можете да го направите по тънко с тава 30 на 30 или по голяма.

Чукнете яйцата в голяма купа. Добавете захарта и започнете да разбърквате съставките с помощта на електрическата бъркалка. Разбивайте ги много дълго, поне 15 минути: набъбналата, бистра и пенлива смес трябва да утрои обема си.

Отделно пресейте оризовото брашно, смесено с картофеното нишесте и заедно с бакпулвера за безглутенови сладки го добавете малко по малко към яйчената смес. Действайте с постепенни движения от долу нагоре, за да не се пресече.

Изсипете полученото тесто във формата и заравнете повърхността с шпатула. Тавата се прехвърля в горещата фурна за около 15-20 минути.

След като получите златиста повърхност, можете да проверите състоянието на блата, като поставите клечка за зъби в центъра: тя трябва да е суха, след като я извадите.

След като е готово, извадете блата от фурната, обърнете го с главата надолу върху кърпа или прозрачно фолио и много внимателно отстранете хартията за печене.

Завийте блата и го оставете да престои поне половин час.

След като се сготви, оставете да се охлади напълно. През това време в купа разбийте прясната сметана на твърд сняг и добавете кондензираното мляко.

Напълваме нашето сладко руло и също добавяме парченцата бял шоколад. Нека го навием добре и го запечатаме с хартия за печене.

Оставете да престои 2 часа в хладилника.

След като е готово, отрежете краищата и го украсете на вкус със бял шоколад, разтопен в малко горещо кондензирано мляко.

Или просто поръсерте обилно с пудра захар. Сигурна съм, че това пухкаво сметаново руло ще се хареса на всички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: