Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер до пухкава смес. Прибавяме брашното и разбъркваме внимателно с шпатула.
Разстиламе в правоъгълна форма, застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180° за 25 мин.
След готовност, обръщаме пандишпановия блат върху навлажнена хавлия, махаме хартията за печене и завиваме на руло.
Започваме приготвянето на крема. За целта загряваме 80 мл. от сметаната и към нея добавяме шоколада. Разбъркваме докато се разтопи и оставяме да се охлади.
В купа си добавяме останалата сметана, пудра захарта и вече охладената шоколадова смес. Разбиваме с миксер, до меки връхчета и добавяме сладкото от боровинки.
Разбиваме отново с миксер, до получаване на твърд крем.
Намазваме пандишпановият блат и го оформяме като руло.
Пожелание може да си оставите малко от крема за украса.
Ако пандишпановото руло ти харесва, опитай и другите ни предложения за руло със сладко или този вкусен сладък салам.