Начин на приготвяне
Смесете всички съставки за сиропа в тенджера, поставете я върху загрят котлон и бъркайте докато се разтопят маслото и захарта до гладка хомогенна смес. Отделете 1 ч.ч. от сместа и оставете настрани до момента, в който ще ви потрябва.
В купа разбийте яйцата с ваниловата захар, добавете отделената чаша от сиропа смес и разбъркайте. Към тях прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте но вече с шпатула.
Добавете предварително почистените от костилките вишни и отново разбъркайте. В тава, намазана с олио и поръсена с брашно, сипете сместа и я поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути.
Нарежете горещия сладкиш на желаните от вас парчета. Полейте нарязания сладкиш със сиропа и оставете така докато попие шоколадовият сос.
Сервирайте охладен!
На дъното на тавата ще забележите, че все още е останал от шоколадовия сироп, при сервиране полейте парчетата от него. Или още по добре преди заливането на сладкиша отделете 1 ч.ч. от сиропа и при сервиране поливате парчета.
Феноменално вкусен и сочен шоколадов сладкиш с вишни.